10 x leuker wonen dankzij een paar simpele decoratie tips

0
370
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een nieuw huis of is jouw huis echt toe aan een make-over? Er staan genoeg interieur ideeen op het internet, maar toch kan het zijn dat je even geen interieur inspiratie heb. Hier 10 simpele maar leuke decoratie tips om van jouw huis weer een thuis te maken.

Pimpen maar!

We kennen allemaal wel dat oude tafeltje dat nog van de tante van de oma van de buurvrouw is geweest. Allemaal hartstikke leuk en aardig, maar hij past totaal niet meer in jouw interieur, maar is te kostbaar om hem weg te doen. Pimpen maar! Een likje verf doet wonderen. Maak van dat tafeltje weer een hippe versie, passend in jouw interieur.

Symmetrie-niet

Veel mensen hebben de gewoonte om van spulletjes een even aantal te kopen. Staat er links een vaasje en een kandelaar, dan moet er rechts ook hetzelfde vaasje en kandelaar. Een oneven aantal daarentegen is veel speelser en hipper. Probeer het eens uit?

De regel van drie

Ook hier geldt weer oneven aantallen. Om het een leuk geheel te maken kun je het beste potjes, vaasjes en kandelaars combineren in aantallen van drie. Combineer ook de grote, kleuren en structuren om een speelser effect te krijgen.

Gebruik je kast als museum

Een kast hoeft niet altijd te dienen als opbergmogelijkheid. Haal die deuren uit je kast, schilder hem desnoods een leuke kleur en toon al je herinneringen en mooie accessoires in jouw kast. Geen leuke accessoires om ten toon te stellen? Kijk eens bij 124Home.

Haal de natuur naar binnen

Plantjes in huis zijn niet alleen mooi voor het oog, ook is het namelijk nog eens goed voor je gezondheid. Planten zuiveren de lucht die jij inademt. Combineer grote en kleine plantjes om een leuk geheel te maken.

Catch your eye

Houd je niet zo van al die tierelantijntjes? Dan is het misschien een leuk idee om één eyecatcher toe te voegen aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een grote stoel met een leuk motief of jouw favoriete schilderij aan de muur.

Texturen

Door verschillende materialen en texturen te gebruiken in je inrichting, zorg je er voor dat jou huis niet snel saai is. Combineer bijvoorbeeld: Fluweel, leer en staal. Zo heb je warmte van het fluweel, het natuurlijke van het leer en het stoere van het staal in één ruimte.

Op zoek naar wat verlichting?

Licht is toch wel het belangrijkste in het interieur. Zowel natuurlijk licht als sfeerverlichting. Denk er ook eens aan om een leuk of persoonlijk accessoire te belichten door een lamp er op te laten schijnen.

Maak het persoonlijk

Heb je een prachtige foto van je dierbaren of ben je creatief en maak je je eigen kunst? Twijfel vooral niet om dit terug te laten komen in je interieur. Het maakt je huis persoonlijk.

Ton sur wat?

Ton sur ton. Het klinkt moeilijker dan het is. Ton sur Ton zijn kleuren binnen hetzelfde kleurspectrum. Denk bijvoorbeeld aan verschillende tierelantijntjes in dezelfde kleurtinten. Dit zorgt voor een rustig effect.